torsdag 31 januari 2013

Mat med nostalgi

Nu har vi haft lite sjukstuga här igen. Jag har fått en förkylning som vägrar släppa. Har frossa och ont i kroppen varannan dag. Sedan försvinner det en dag och så kommer det tillbaka. På detta har jag även väldigt ont i halsen. Har pågått i över en vecka. Hoppas resten av familjen inte får det så vi alla i friska till helgen då vi åker till fjällen. Igår ringde de hem mig från dagis för de trodde lillskruttan hade magsjuka. Än så länge verkar det vara falskt alarm. Puhhhh!

När jag var liten hade min mormor en rätt som hon alltid bjöd på när man helsade på. Jag bara älskade den. i helgen var barnens mormor här så vi lagade denna rätten. Var länge sedan jag åt. Och barnen älskade den lika mycket som jag när jag var liten. Det var verkligen nostalgiskt att ätt den och det väckte många minnen!

Fläskfile med banan i ugn
 
Häll 3 dl grädde och 2dl mjölk i ugnssäker form
Tillsätt 2 msk chilisås, 3 msk ketchup och 1 1/2 msk senap. Vispa ihop. (Man kan ta mer beroende på hur myckt smak man vill ha på såsen)
Skiva och stek en fläsfile. Salta och peppra.
Del 2 bananer. En gång på mitten och sedan tvärs över. Stek bananerna.
Häll kötet och bananrena i såsen.
Ställ in i ugnen på 225 i 20 min.
 
Servera med pommes/klyftpotatis samt en god sallad
 
Nu skall jag gå och vika tvätt och förbereda lite för helgens packning! Jobbar till en timme innan vi åker till fjällen så det gäller att förbereda :)
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar